Purple Day 2018 - 26. března

Světový den boje proti epilepsii Stalo se již tradicí, že týden v březnu či dubnu je v Centru pro epilepsie Brno zasvěcen epilepsii a celotýdenním aktivitám spojeným s tímto onemocněním. V pondělí 9. dubna 2018 byl EpiTýden Roberta Kuby zahájen v Café Práh besedou s odborníky v epileptologii, v čele s panem prof. Milanem Brázdilem - vedoucím Centra. O besedu byl stejně jako v minulých letech velký zájem. Besedovat přišli jak samotní jedinci trpící epilepsií, tak i jejich blízcí, rodiče, kamarádi a další zájemci z řad široké veřejnosti. Během besedy se divadelníci ze spolku Dialog připravovali na představení Hra na Zuzanku, které následovalo krátce po skončení besedy a bylo věnováno taktéž především nemocným epilepsií.

A tak i v letošním roce jsme si stejně jako celá řada jiných států připomněli Purple Day, což je světový den boje proti epilepsii. Jeho cílem je zvyšovat povědomí o této závažné neurologické chorobě. Přinášíme pár fotografických ukázek z akce.

Purple Day 2018 Purple Day 2018 Purple Day 2018 Purple Day 2018 Purple Day 2018 Purple Day 2018 Purple Day 2018 Purple Day 2018