Purple Day 2012

26. března je Purple Day (Fialový den), což je mezinárodní kampaň věnovaná zvyšování povědomí o epilepsii na celém světě. Každoročně, dne 26. března, jsou lidé v zemích po celém světě vyzývání obléknout se do fialového a pořádat akce na podporu lidí s epilepsií. I v roce 2012 se lidé v desítkách zemí na všech kontinentech (včetně Antarktidy) zúčastní Fialového dne. Nebude tomu jinak ani v České republice. Tak jako v minulých letech, tak i letos, podpoří tuto kampaň Univerzitní centrum pro epilepsie v Brně, které se v loňském roce stalo oficiálním partnerem Purple Day.

Ve spolupráci brněnského Univerzitního centra pro epilepsie, občanského sdružení EpiStop a Divadla Bolka Polívky (www.divadlobolkapolivky.cz) se uskuteční dne 26. března 2012 od 19,00 hodin divadelní představení s názvem Detektor lži (hraje divadelní spolek Kašpar), které bude věnováno všem lidem s epilepsií a osvětě o této nemoci. V prostorách divadla budou k dispozici také iformační letáčky a publikace vážící se k epilepsii.

Vstupenky na toto představení je možno zakoupit přímo v pokladně Divadla Bolka Polívky anebo v prodejní síti ticketportal.

Poděkování patří Divadlu Bolka Polívky a společnosti Cardion za finanční podporu celé akce.